Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
El desfibril·lador salva a un home que va sofrir un infart a la platja www.batega.es

El desfibril·lador salva a un home que va sofrir un infart a la platja

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

Font: Diari de Tarragona
Data: 26/06/2012 

Un home de 78 anys d'edat que va sofrir ahir un atac cardíac quan es trobava passejant per la platja del Miracle va poder sobreviure segurament gràcies a la ràpida actuació del personal sanitari, proveït d'un dels nous desfibril·ladors portàtils que disposa aquest any la Creu Roja per al servei de platges. L'home, que pel que sembla resideix a la ciutat de Tarragona, va ser traslladat amb vida a l'Hospital Joan XXIII.

L'incident es va produir sobre dos quarts de dotze del matí davant del lloc de socors de la Creu Roja, en la plataforma multifuncional de la platja del Miracle. Antonio M.A. es trobava passejant per la riba amb la seva esposa quan li va sobrevenir un atac cardíac i va caure al sòl, davant la mirada atònita de la dona. Aquesta, en veure que l'home no responia, es va dirigir ràpidament al lloc de socors. Mentre, el personal sanitari acudia al lloc, alhora que alertava a l'ambulància, que estava a la seva base del port.

Els socorristes van començar a realitzar la reanimació cardiopulmonar, a l'espera de l'ambulància, que va trigar pocs minuts. El personal de la mateixa, proveït del desfibril·lador extern automàtic (DEA), va començar a actuar. Van ser necessàries fins a quatre descàrregues perquè l'home tornés a recuperar el pols. Tot això enmig de la curiositat de desenes de banyistes que es van apropar al lloc per veure què passava.

Mentrestant, dues ambulàncies del SEM –una d'elles amb metge i infermera– també van acudir al lloc per atendre al ferit. Aquest, una vegada estabilitzat, va ser evacuat a l'Hospital Joan XXIII. Fins a la platja del Miracle també van acudir agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra.

La novetat d'aquest any

L'adquisició dels DEAs per al servei de platges va ser un dels requeriments que va fer aquest any l'Ajuntament de Tarragona a Creu Roja. Dels sis aparells, quatre tenen la seva destinació en els llocs de socors –La Móra, Tamarit, Arrabassada i Llarga– mentre un altre es troba en l'ambulància i el sisè està en el vehicle de socors 4x4 destinat a la zona de platges i que també atén possibles emergències. Segons els estudis, amb aquest aparell s'aconsegueix el 60 per cent de probabilitat que el pacient es recuperi sense seqüeles, sempre que s'apliqui ràpidament sobre la persona afectada.

En el litoral tarragoní cada vegada són més els llocs de socors de platja que disposen de desfibril·ladors. Ocorre per exemple al Vendrell, on totes les platges tenen aquest equip, que també està en algunes de Calafell i en les de L'Ampolla.

A Espanya actualment s'han implantat aquests desfibril·ladors en la majoria dels aeroports, així com en grans complexos comercials, zones comunes dels hospitals, centres esportius, etc. Dins de la Unió Europea, els països que més han desenvolupat la implantació són Holanda, França, Anglaterra i Alemanya. En gairebé tots existeix una llei que obliga a la instal·lació de desfibril·ladors, minimitzant amb això les morts degudes a aturs sobtats cardíacs.

El desfibril·lador extern automàtic és un equip compacte i portàtil, la qual cosa facilita portar-ho al lloc on es presenti l'emergència. Compta amb les tecnologies requerides per reduir el temps de resposta i garanteix una reanimació més efectiva i ràpida i de millor qualitat per a les persones. A causa que és compacte, requereix molt poc espai.



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews