Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Uns 20.000 espanyols moren cada any de mort sobtada www.batega.es

Uns 20.000 espanyols moren cada any de mort sobtada

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

Aquests episodis són responsables del 50% de les morts per raons cardiovasculars i del 15-20% del total de defuncions.

23/ Abril /2013
Fuente: http://www.mapfre.com/ 

Cada any moren per mort sobtada prop de 20.000 espanyols, deu vegades més que el total de morts per accident de trànsit (2.060 víctimes en 2011, segons la DGT). La dada ha estat comentat per diversos especialistes durant la XII Reunió de la Secció de Electrofisiología i Arítmies de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC).

"Els experts volem posar l'accent en la serietat d'aquestes xifres, ja que se li dóna molta rellevància al risc de mort per accident i molt poca a la mort per causa cardiovascular. És tan important el coneixement sobre com evitar accidents de trànsit com el de prevenir i tractar correctament les malalties del cor", ha assenyalat el president de la Secció de Electrofisiología i Arítmies, Ángel Moya.

Aquests episodis són responsables del 50% de les morts cardiovasculars i del 15-20% del total de defuncions. A més, les causes de la mort sobtada varien segons l'edat. Abans dels 35 anys, solen deure's a anomalies congènites i, a partir dels 35 anys, el 90% dels casos s'explica per patiment de cardiopatia isquémica. Encara que les morts sobtades són especialment cridaneres al món de l'esport, aquestes només corresponen al 5% del total.

"En ocasions s'han relacionat aquests casos amb la presa de substàncies dopantes i, la realitat és que la mort sobtada com a conseqüència del dopatge es dóna només en casos aïllats. La gran majoria dels casos de mort sobtada en esportistes es produeixen per malalties d'origen genètic. La gravetat del problema estreba que en la majoria dels casos una exploració mínima i un electrocardiograma podrien detectar a temps el problema, evitant que finalment tingués lloc la mort sobtada", ha indicat un dels presidents del comitè local de la reunió i membre del servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Marques de Valdecilla (Santander), el Dr. Felipe Rodríguez.

 



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews