Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
La mort d'un jove futbolista desencadena una campanya per instal·lar desfibril·ladors www.batega.es

La mort d'un jove futbolista desencadena una campanya per instal·lar desfibril·ladors

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

La defunció de Urtzi Gurrutxaga ha avivat l'interès ciutadà per la instal·lació d'aquests aparells en els centres on es practica esport i s'han recollit 10.000 adhesions.

Font: eldiarionorte.es 17/02/2014 - 19:52h 

Urtzi Gurrutxaga tenia solament 26 anys quan va morir de manera gairebé fulminant per un infart. Tot va ocórrer el passat dia 2 de febrer mentre jugava un partit de futbol amb el Tolosa, en la categoria de Divisió d'Honor Regional de Guipúscoa. Primer va ser un mareig, després va caure al sòl i es va acabar. La seva mort ha tornat a avivar l'interès ciutadà per la instal·lació de desfibril·ladors automàtics en els centres on es practica esport. Un aparell que ajuda a recuperar les constants vitals després d'una parada cardiorrespiratòria mitjançant una descàrrega elèctrica i que pot ser utilitzada sense necessitat de ser sanitari. Tal vegada l'ús d'aquest aparell tampoc hagués ajudat a salvar la vida de Urtzi o tal vegada sí. La seva germana Enetz Gurrutxaga ha iniciat una campanya ciutadana per recaptar signatures en suport de la instal·lació de desfibril·ladors a tots els centres esportius públics del País Basc. La seva petició a través de la plataforma change.org ja ja recaptat l'adhesió de més de 10.000 persones.

A Euskadi, la legislació permet des de 2005 al personal no sanitari utilitzar desfibril·ladors automàtics. Es tracta que qualsevol ciutadà pugui usar aquesta màquina, la principal virtut de la qual resideix que si es fa als pocs minuts de produir-se l'infart pot ajudar de manera notable a salvar la vida.

"Alló que li va succeir al meu germà", recorda Enazt Gurrutxaga en la carta que ha escrit en demanda de suport, "va ser una desgràcia sense culpables. Un fatal accident que, no obstant això, ocorre en camps de tota Espanya.I volem fer alguna cosa per evitar-ho. Per això la família hem iniciat aquesta petició perquè tots els camps de futbol i instal·lacions esportives públiques del País Basc tinguin un desfibril·lador automàtic".

"Tots coincideixen, afegeix, "en què per sobreviure a una parada cardíaca és clau el temps de reacció. Per això creiem que si el Govern del País Basc i les diputacions s'encarreguessin que tots els seus centres esportius comptessin amb un desfibril·lador i formació corresponent per a l'ús d'aquests aparells, podríem evitar o minimitzar que hi hagi més casos com el del meu germà Urtzi".



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews