Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Desfibril·lador a la meva escala
Autor:
Sonia Hernández

Desfibril·lador a la meva escala

Desfibril·lador a la meva escala

Moltes vegades t'hauràs preguntat per què no puc instal·lar un desfibril·lador a la meva escala? Des de Batega venim constatant la tendència cada vegada més habitual d'instal·lar desfibril·ladors en comunitats de veïns i domicilis particulars.

També observem que, no necessàriament, les comunitats han de ser especialment grans per poder gaudir dels avantatges que té instal·lar un desfibril·lador en elles, de la mateixa manera que no han de ser únicament instal·lades en comunitats on visqui gent gran. Tot el contrari, els episodis cardiovasculars estan a l'ordre del dia i no entenen de grups d'edat en particular.

En països com el Japó o els Estats Units, la instal·lació de desfibril·ladors en comunitats de veïns o escales particulars és una pràctica habitual, resultat de l'aplicació d'unes, cada vegada més, eficients polítiques de prevenció i de programes de suport a la població pel que fa a la salut cardiovascular.

Dades esgarrifoses

El 60% de les morts per aturada cardíaca succeeixen en domicilis i centres de treball. T'imagines la de vides que podríem salvar si les comunitats de veïns i els seus inquilins estiguessin preparats i ben formats? Podríem millorar en més del 60% la supervivència si fóssim capaços d'actuar en els primers minuts, després del col·lapse cardíac.

A Espanya, a l'any moren més de 30.000 persones per aturades cardiorespiratòries. La gran majoria d'elles podrien evitar-se si en menys de 5 minuts algú amb els coneixements adequats i ben format actués. Quan hi ha una aturada cardíaca, actuar immediatament és vital, fins que arribin els equips d'emergències.

Només a Catalunya succeeixen 10 aturades cardiorespiratòries al dia. Amb un equip desfibril·lador i una mínima formació, es pot realitzar una reanimació d'alta qualitat en pocs minuts.

Un extintor, un desfibril·lador

A Batega som experts en la instal·lació de desfibril·ladors, així com en la formació per al seu ús i també en el seu manteniment. Des de la nostra organització pensem que la instal·lació d'un desfibril·lador hauria de ser tan habitual com la d'un extintor.

Les comunitats de veïns, de la mateixa manera que passa amb els extintors, haurien d'estar equipades i formades. Mentre no sigui així i la instal·lació de desfibril·ladors no es converteixi en llei, des de Batega seguirem conscienciant totes les persones de la seva importància i presència en tots els àmbits de la nostra vida (transport públic, comunitat de veïns, treball, carrers ...).

 


Sonia Hernandez

Autor:
Sonia Hernandez
BATEGA


Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Desfibril·lador a la meva escala
Puntuación 4.5/5 4 reviews