Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Benidorm opta a la certificació Ciutat Europea Cardioprotegida amb un seminari sobre la prevenció de la mort sobtada en adults www.batega.es

Benidorm opta a la certificació Ciutat Europea Cardioprotegida amb un seminari sobre la prevenció de la mort sobtada en adults

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

25/10/2011

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm acull la primera activitat emmarcada en un programa global que el seu objectiu és aconseguir que la ciutat aconsegueixi la certificació de Ciutat Europea Cardioprotegida.

L'activitat està organitzada per Laboratoris PENSA PHARMA en col·laboració amb la Regidoria de Sanitat i amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de la Província d'Alacant i es desenvoluparà a les 19,30 hores.

El seminari-taller serà a càrrec del Dr. Pedro Fernández Martínez, Director del Departament Mèdic de Laboratoris ESTEVE i el Dr. Jaime Rodríguez Quintosa, President de l'Associació Espanyola d'Emergències 112 (AEM112) i serà moderat pel Dr. Bartolomé Beltrán molt conegut pels seus programes televisius de divulgació mèdica i sanitària.

L'activitat està dirigida als farmacèutics i personal auxiliar de farmàcia i versarà sobre la prevenció de la mort sobtada en adults.

Diversos motius han impulsat al fet que el seminari estigui dedicat al sector farmacèutic entre els quals es troben que les oficines de farmàcia són els establiments més propers i accessibles a vaig piular de carrer, als quals es dirigeixen en primera instància moltes persones que en la via pública se senten indisposades, bé per controlar constants vitals, bé per sol·licitar consell sobre el seu problema de salut sobrevingut.

A més, existeix una àmplia xarxa de farmàcies a la nostra ciutat, en total 41, que donen cobertura a tot el territori municipal, que la població identifica com a centre sanitari i al que es dirigeixen com a tal i perquè es considera molt important que el personal farmacèutic i auxiliar puguin instruir-se en la identificació clínica de problemes cardíacs en persones que acudeixin a les seves farmàcies i sàpiguen actuar amb celeritat davant ells.

La certificació de Ciutat Europea Cardioprotegida és atorgada per la Fundació Europea per a la Salut, Investigació i Educació (European Foundation for Health, Research and Education). després d'un procés que reconeix l'esforç de ciutats i entitats per disminuir el nombre de morts evitables d'origen cardíac.

Només a Europa, cada any al voltant de 300.000 morts per causa cardíaca poden ser evitables si es disposessin els mitjans adequats per intervenir de forma precoç en la seva atenció.

La intervenció més eficaç davant un accident cardíac que provoca el col·lapse i parada cardíaca, és la desfibril·lació primerenca, sent fàcilment aplicable si es disposa d'un desfibril·lador semiautomàtic accessible.

Per a això, l'Ajuntament de Benidorm pretén seguir dotant les seves dependències públiques amb aquests equips desfibril-ladors, de tal forma que puguin ser utilitzats en casos de necessitat en qualsevol punt del municipi.

Font: El Periódico



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews