Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
L'ús de desfibril·ladors públics evitaria el 20 per cent de les morts sobtades www.batega.es

L'ús de desfibril·ladors públics evitaria el 20 per cent de les morts sobtades

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

MADRID, 2/12/2011 (EUROPA PRESS) -

L'ús de desfibril·ladors públics evitaria el 20 per cent dels casos de mort sobtada, segons han explicat els especialistes durant la I Reunió Conjunta semFYC-SEC celebrada a Alacant. Aquest tipus de defunció es produeix 40.000 vegades cada any a Espanya.

Les morts sobtades solen produir-se fora dels hospitals i centres sanitaris, per la qual cosa disposar d'aquests aparells podria salvar vides i "evitar complicacions associades a la pèrdua de coneixement durant més de 10 minuts", asseguren els experts. No obstant això, l'escassetat dels mateixos ocasiona que en l'actualitat solament s'evitin el 2 per cent d'aquestes morts.

Aquesta mesura seria beneficiosa per a tots els ciutadans, ja que la mort sobtada pot sorprendre a les persones de qualsevol edat sense previ avís. La reunió organitzada per la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC) i la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), que ha reunit a més de 500 experts en la matèria, ha servit per conscienciar d'aquest greu problema.

HI HA 100 GENS ASSOCIATS A la MORT SOBTADA

Els avanços en la investigació han aconseguit identificar més d'un centenar de gens associats a la mort sobtada. "Això permet realitzar estudis genètics per trobar la mutació que pot provocar una mort sobtada i adoptar mesures de prevenció en les persones amb un risc elevat", indica el degà de la Facultat de Medicina de Girona, director del Centre de Genètica Cardiovascular de la Universitat de Girona i del Servei de Cardiologia de l'Hospital Josep Trueta, el doctor Ramón Brugada.

De fet  el 80 per cent dels casos està associada a una malaltia coronària. Quan s'ocasiona per aquesta patologia, "es produeix una obstrucció de les artèries coronàries, el típic infart de miocardi", afirma el doctor Brugada.

Durant la jornada organitzada per ambdues societats, s'ha acalarat que la practica esportiva no és un factor de risc, sempre que es realitzi sota supervisió mèdica prèvia. Aquest aclariment era necessari pel fet que el 20 per cent d'aquestes defuncions es produeixen en en persones joves, esportistes o bebès. Aquest grup mor per causes hereditàries.

A Girona ja s'ha engegat un projecte pioner que va a implantar 700 desfibril·ladors per tota la província catalana. A més, el Dr. Brugada explica que l'ús d'aquests aparells és molt senzill i gens perillós. "No pot causar cap dany, sinó tot el contrari", conclou.



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews