Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Un desfibril·lador per a grans cors www.batega.es

Un desfibril·lador per a grans cors

Una mujer salva la vida gracias a un desfibrilador de un Alcampo

 

Alumnes i pares del col·legi 'Virgen de Atocha' volen comprar l'equip mèdic

La idea va sorgir després que un alumne de Secundària sofrís una arítmia en el centre

Font: EL PAÍS

Fa un parell d'anys, un alumne de 1º d'ESO del col·legi concertat madrileny Virgen de Atocha va sofrir una arítmia mentre estava en el centre. Va tenir sort. El professor que estava amb ell en aquest moment sabia maniobres de primers auxilis i va saber fer-li el massatge cardíac. Això va fer reflexionar a l'associació de pares i al director i es van engegar per aconseguir un desfibril·lador.

"En el col·legi hi ha tornejos esportius tots els caps de setmana i gairebé tots els alumnes del centre fan esport", explica Maite Martínez, presidenta de l'APA del centre. El desfibril·lador costava 2.100 euros, i havien de treure els diners com fos. Per això van conscienciar a pares, professors i alumnes i van organitzar tallers per fabricar objectes, alguns d'ells amb forma de cor, per vendre'ls en festes i un altre tipus d'actes. Els nens a més van crear polseres que també es van vendre per recaptar fons

"Els nois van participar de forma massiva", diu Martínez, que explica que el desfibril·lador està situat en el rebedor del col·legi, perquè tots tinguin accés, fins i tot els que vénen els caps de setmana a fer esport. "Els monitors esportius i els professors han fet el curset per saber usar-ho, perquè encara que és fàcil, cal saber manejar-se", explica Martínez.

El Virgen de Atocha no és el primer col·legi de la regió que té desfibril·lador. "Hi ha, almenys, dos col·legis en La Moraleja que sí ho tenen", explica Martínez.

 Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una mujer salva la vida gracias a un desfibrilador de un Alcampo
Puntuación 4.5/5 4 reviews