Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Els desfibril·ladors, encara molt desconeguts entre la població www.batega.es

Els desfibril·ladors, encara molt desconeguts entre la població

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

Els desfibril·ladors són equips mèdics portàtils que funcionen de forma independent en disposar de bateries. La seva utilització està destinada principalment a personal no sanitari, per la qual cosa són molt senzills de manejar i disposen de molt poques variables.

Així, una vegada encès, el propi element ens dirà que truquem als serveis d'Emergències, que descobrim el pit del pacient, que col·loquem els pegats adhesius i que no toquem al pacient. Després d'això, aquest analitzés el cor i, en cas de conveniència, efectua una descàrrega o indicarà pressionar el botó d'aquesta opció.

L'equip informarà que es comenci la reanimació, alguna cosa que farà mitjançant senyals acústics per portar el ritme. D'aquesta forma, cada dos minuts, tornarà a analitzar el cos del pacient per repetir la mateixa seqüència.

Tot això es produeix en dos models diferents de desfibril·ladors, que són l'extern automàtic (DEA) i l'extern semi automàtic (DESA), sent aquest últim el més estès a Espanya. La diferència entre tots dos radica en la descàrrega automàtica o en la necessitat d'estrènyer un botó per a la mateixa.

Quant a la normativa vigent en relació a l'ús de desfibril·ladors, un Reial decret de 2009 deixa en mans de les diferents comunitats autònomes les normatives sobre l'ús d'aquests equips i sobre l'obligatorietat de disposar d'ells en diferents llocs.

No obstant això per a la comunitat mèdica el mes important no és pensar a comprar un desfibril·lador, sinó a ser un espai cardioprotegit, ja sigui certificat o complint les recomanacions de la SEMST (Societat Espanyola de Medicina i Seguretat en el Treball). Per això és fonamental seguir els consells dels distribuïdors de desfibril·ladors que donen serveis globals, la qual cosa assegura la disposició de recanvis de forma immediata.

En aquest sentit aquesta societat científica disposa en el seu web d'informació sobre aspectes importants que han de complir les entitats que adquireixin un d'aquests equips. Per exemple és molt important que l'equip aquest senyalitzat, entre altres aspectes.



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews