Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Desfibril·ladors d'ús fàcil
Autor:
Sonia Hernández

Desfibril·ladors d'ús fàcil

Desfibril·ladors d'ús fàcil

En cas d'aturada cardíaca, la rapidesa en la intervenció és clau per salvar vides. És per això que un dels factors més importants en quan a utilitzar un desfibril·lador és la facilitat d'ús.

En funció del que preparat que pugui estar un usuari a l'hora de fer servir un desfibril·lador o si aquest té coneixements i experiència en el sector sanitari o fins i tot en RCP (Reanimació Cardiopulmonar), podem trobar tres tipus de desfibril·ladors, encara que des BATEGA ens agrada fer especial èmfasi que sempre hi ha models que poden fer-se servir per personal sense cap experiència.

Manuals: ha de ser usat per personal qualificat causa de les seves funcions complexes, només està autoritzat el seu ús a Europa a personal sanitari entrenat.

Automàtics: aquests desfibril·ladors apliquen la descàrrega sense avís previ, el que resulta molt perillós per a la persona que assisteix a la víctima, per això estan en desús. No obstant això, la seva terminologia DEA se segueix utilitzant, ja que eren els únics desfibril·ladors externs utilitzats antigament.

Semiautomàtics: es tracta de desfibril·ladors d'ús públic que adverteixen en el moment de la descàrrega i indiquen que cal separar-se del pacient i prémer el botó que activarà la desfibril·lació. Es tracta de dispositius que requereixen poca capacitació per part de l'usuari, ja que l'aparell va indicant els passos a seguir, i en alguns desfibril·ladors d'aquest tipus tenim també l'ajuda d'un especialista en emergències a través d'un dispositiu adaptat en el propi equip . Actualment podem trobar aquests desfibril·ladors al metro, empreses, aeroports, escoles, museus, llocs de gran aforament. La seva nomenclatura és DESA, encara que moltes vegades s'utilitza l'antiga de DEA.

La facilitat en el maneig implica rapidesa en la intervenció

La primera causa de mort al món per malaltia coronària és l'aturada cardíaca o mort sobtada. Cada any a Espanya unes 24.500 persones el pateixen, és a dir, una cada 20 minuts.

Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arítmia maligna anomenada fibril·lació ventricular, tractable per qualsevol persona adequadament formada mitjançant una descàrrega elèctrica, gràcies als desfibril·ladors externs automàtics.

Una actuació ràpida i de qualitat augmenta entre 7 i 20 vegades les possibilitats de sobreviure.

L'actuació, el Suport Vital, inclou el reconeixement de l'aturada cardíaca, l'alerta als serveis d'emergència, les maniobres de reanimació i la desfibril·lació immediata.

A Batega portem més de 15 anys protegint a les persones, instal·lant desfibril·ladors per d'aquesta manera crear zones cardioprotegidas. 

Perquè a Espanya cada 20 minuts mor una persona d'aturada cardíaca. En la seva major part això es pot evitar gràcies a un desfibril·lador.


Sonia Hernandez

Autor:
Sonia Hernandez
BATEGA


Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Desfibril·ladors d'ús fàcil
Puntuación 4.5/5 4 reviews