Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Desfibril·ladors en comunitats de veïns
Autor:
Sonia Hernández

Desfibril·ladors en comunitats de veïns

Desfibril·ladors en comunitats de veïns

 

1 Desfibril·ladors en comunitats de veïns

2 Per què he d'instal·lar un desfibril·lador a la meva comunitat de veïns?

3 La rapidesa és clau

4 BATEGA és la millor solució per cardioproteger teva comunitat

5 És obligatori instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics en comunitats de veïns?

6 És molt car instal·lar un desfibril·lador?

 

Desfibril·ladors en comunitats de veïns

Al nostre país, la implantació d'aparells de desfibril·lació semiautomàtica a les comunitats de veïns és molt escassa. Això contrasta amb la presència dels desfibril·ladors en altres països europeus, Estats Units o el Japó, on des de fa anys s'han dut a terme iniciatives per promocionar-los. Avui parlarem de la importància de comptar amb aquests equips desfibril·ladors en edificis que alberguen a diverses famílies.

 

Per què he d'instal·lar un desfibril·lador a la meva comunitat de veïns?

Els desfibril·ladors són claus per actuar a temps davant un atac de cor, una cosa que pot salvar la vida als residents d'una comunitat, sobretot a les persones de més edat i els nens. Per això, a més cal formar el personal no sanitari en el seu ús, perquè així puguin actuar sense problemes en cas d'una aturada cardíaca i donar temps suficient a l'arribada dels serveis d'emergència.

La primera causa de mort al món per malaltia coronària és l'aturada cardíaca sobtada; A España s’estima que cada any es sumen a les estadístiques aproximadament 24.500 persones que la pateixen; això es tradueix en una aturada cada 20 minuts.

Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arítmia maligna anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable, mitjançant una descàrrega elèctrica, per qualsevol persona adequadament formada, gràcies als desfibril·ladors externs automàtics.

Una actuació ràpida i de qualitat augmenta entre 7 i 20 vegades les possibilitats de sobreviure. 

Les estadístiques diuen que aproximadament el 65% de les parades al cor es produeixen en el propi domicili de l'afectat. Aquesta dada tan evident ens indica que cal tenir a prop un desfibril·lador automàtic, una màquina fàcil d'utilitzar i que és molt adequada per a una comunitat de veïns.

Segons algunes estadístiques, si aquests aparells estiguessin en les nostres comunitats de veïns, podríem salvar més de 15.000 vides cada any.

La rapidesa és clau

En cas que es produeixi un atac de cor, esperar l'arribada de l'ambulància pot ser totalment en va. Tenir un desfibril·lador a la teva comunitat de veïns és una qüestió de vida o mort, sobretot si hi ha residents amb un estat de salut delicada o en edat avançada. Com hem indicat, cal actuar dins dels 5 minuts posteriors al succés. Els veïns hauran de reaccionar, avisant a urgències mentre realitzen una reanimació del pacient amb ajuda dels desfibril·ladors.

Són molt còmodes i fàcils d'usar per part del personal no sanitari. No són necessaris cursos extensos d'ensinistrament i en una sola sessió es poden adquirir tots els coneixements necessaris per a utilitzar-los. A més, per evitar bloquejos mentals causa de l'estrès de la situació, una veu ens anirà guiant i ens assenyalarà tots els passos a seguir.

BATEGA és la millor solució per cardioproteger la teva comunitat

En Batega som experts en reanimació cardiopulmonar. És per això que podem oferir un servei integral i personalitzat, segons les necessitats del client:

  • Formació en Reanimació Cardiopulmonar, Bàsica i Avançada.
  • Venda de desfibril·ladors
  • Registre de desfibril·ladors
  • Manteniment i seguiment de desfibril·ladors i més.

De la mateixa manera que hi ha sortides d'incendis o extintors, cada comunitat de veí hauria de comptar amb un DESA. A Espanya es produeix un atac de cor cada 20 minuts i 7 de cada 10 són la pròpia llar. Intervenir de manera immediata és vital perquè el pacient sobrevisqui, augmentant en un 80% les probabilitats de sobreviure a l'accident mentre acudeixen als serveis sanitaris d'emergències.

Potser actualment els desfibril·ladors no siguin molt coneguts, però amb el pas dels anys seran obligatoris.

És obligatori instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics en comunitats de veïns?

Al moment d'escriure aquest article encara no era obligatori, però tot sembla indicar que la normativa obligarà d'aquí a pocs anys, almenys en comunitats grans. No passarà molt temps abans que vegem defibriladores com una cosa normal com un element més de seguretat com ara un extintor.

El veritablement important és salvar vides i l'obligatorietat o no, veritablement no importa. Per descomptat que una comunitat de veïns que compti amb un desfibril·lador és una comunitat cardioprotegida i aporta un valor afegit essencial als veïns que hi visquin en ella.

 

Un desfibril·lador ajuda a actuar ràpidament en cas d'esdeveniment cardiovascular per exemple en gimnasos i piscines comunitàries.

És molt car instal·lar un desfibril·lador?

Moltes comunitats pensen que la instal·lació d'un desfibril·lador és molt car. Però BATEGA té solucions perquè tots els edificis, independentment del nivell adquisitiu dels seus veïns, poden permetre comptar amb un d'ells, el que inclou el propi aparell desfibril·lador, la formació i el manteniment regular de l'equip.

No esperis a que sigui massa tard per adquirir un desfibril·lador. Ara és el moment de prevenir per evitar l'inevitable.

BATEGA ofereix un desfibril·lador totalment equipat tot inclòs, amb la seva formació, per una senzilla quota mensual.


Sonia Hernandez

Autor:
Sonia Hernandez
BATEGA


Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Desfibril·ladors en comunitats de veïns
Puntuación 4.5/5 4 reviews