Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Com funciona un desfibril·lador?
Autor:
Sonia Hernández

Com funciona un desfibril·lador?

Com funciona un desfibril·lador?

Alguna vegada t'has preguntat com funciona un desfibril·lador ? En les sèries de moda tipus "Urgències" o "Hospital Central" així com en multitud de pel·lícules i sèries veiem que els equips de personal mèdic d'emergències fan servir aquests estranys dispositius mèdics per salvar la vida dels pacients. 

Així que deixarem de veure Netflix i vegem en detall com funciona un desfibril·lador. 

Abans d'entrar en detalls, cal destacar que és molt habitual i necessari acompanyar l'ús d'aquest desfibril·lador amb tècniques avançades de RCP (Reanimació Cardiopulmonar) ja que de per si el desfibril·lador, per dir-ho, proporciona la descàrrega elèctrica, però mitjançant maniobres de RCP vam aconseguir els resultats òptims. 

Com funciona un desfibril·lador?

Suposem que el cor d'un client per de bategar, té una parada cardíaca, és en aquest moment quan el desfibril·lador subministra una descàrrega elèctrica a través de la paret toràcica que és capaç de tornar a restablir el ritme cardíac normal de la persona. 

L'aparell desfibril·lador disposa d'uns sensors (que s'enganxen a l'tòrax de la víctima) que analitzen el ritme cardíac. 

D'acord a aquest resultat, el desfibril·lador recomana i determina si la desfibril·lació ha de ser aplicada o no i la intensitat de la descàrrega.

Cal recordar que el més important abans de utlitzar un desfibril·lador és avisar als serveis d'emergència (112) que en última instància es fan càrrec del pacient. Sempre és millor que els professionals es facin càrrec de la situació i molt més en cas d'emergència. 

Passos a seguir per utilitzar un desfibril·lador

Aquests són els passos a seguir per utilitzar un desfibril·lador, que si bé poden variar una mica d'un model a un altre, són gairebé sempre bastant similars:

1. Posar-ho en marxa

2. Posar els pegats o elèctrodes:  són els terminals que queden al final dels cables i que tenen un adhesiu. 

Cal seguir l'esquema que té el dispositiu, on s'assenyala quins són els llocs on s'han de col·locar els elèctrodes. 

El primer és necessari ubicar-lo sota de la clavícula dreta i l'altre a la banda esquerra del pit, entre 5 i 10 centímetres per sota de l'aixella. 

Hi ha alguns defibriladores que inclouen un kit d'afaitat d'urgència. Aquest pot usar-se quan el pacient tingui gran quantitat de borrissol i això impedeixi el correcte enganxat dels pegats.

3. Quan el pacient està preparat per rebre la descàrrega, el desfibril·lador avaluarà de manera automàtica l'activitat elèctrica del cor per així decidir si cal proporcionar la descàrrega o no. 

Mentre això passa, no s'ha de tocar la víctima per no alterar el diagnòstic del dispositiu. Si el desfibril·lador és automàtic , administrarà la descàrrega elèctrica després d'un senyal.

Experts en desfibril·ladors

En Batega som professionals mèdics qualificats i tenim molts anys d'experiència en la instal·lació i desplegament de desfibril·ladors, així com en Formació en Reanimació Cardiopulmonar (RCP).

Si et preocupa o estàs conscienciat sobre protegir les persones que més estimes en cas de patir un esdeveniment cardiovascular, pots informar-te sobre com comprar un desfibril·lador, per molt menys del que imagines.

Posa't en contacte amb nosaltres ara, perquè mai és tard per començar a estar preparats per evitar l'inevitable. 
Sonia Hernandez

Autor:
Sonia Hernandez
BATEGA


Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Com funciona un desfibril·lador?
Puntuación 4.5/5 4 reviews