Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Desfibril·ladors en habitatges privats
Autor:
Sonia Hernández

Desfibril·ladors en habitatges privats

Desfibril·ladors en habitatges privats

La instal·lació de desfibril·ladors en habitatges privats és un fet cada vegada més freqüent i menys anecdòtic. És una tendència que venim observant recentment molt sovint.

Aquesta tendència és el resultat lògic de dos factors clarament diferenciats.

Un desfibril·lador pot ser instal·lat en qualsevol lloc i qualsevol persona pot ser formada i instruïda en el seu correcte ús.

És notable l'augment de la incidència d'episodis cardiovasculars que acaben resultant en un infart, moltes de les quals són fatals. Les dades mostren que a Espanya, a l'any moren més de 30.000 persones per parades cardiorespiratòries.

Molts d'aquests episodis en general succeeixen a gent gran a habitatges privats

La gran majoria d'elles podrien remeiar si en menys de 5 minuts algú amb els coneixements indicats i amb una mínima formació de qualitat actués a temps.

Un segon factor, en aquest cas positiu, és l'augment de la conscienciació social sobre la importància de prevenir aquests episodis cardiovasculars. Més concretament prevenir el desenllaç inevitable, mitjançant la instal·lació de desfibril·ladors, així com la formació en el seu correcte ús i un eficient manteniment (en aquest cas concret en habitatges privats particulars)

És habitual en altres països?

En països com el Japó o els Estats Units, la instal·lació de desfibril·ladors en comunitats de veïns o en escales particulars és una pràctica habitual, resultat de l'aplicació d'unes cada vegada més eficients polítiques de prevenció i de programes de suport a la població pel que fa a salut cardiovascular.

Puc instal·lar un desfibril·lador al meu habitatge privat?
Un desfibril·lador pot ser instal·lat en qualsevol lloc i qualsevol persona pot ser formada i instruïda en el seu correcte ús.

Preparats per utilitzar

Encara que és fàcil pensar que un equip DEA ha d'estar instal·lat a les comunitats de veïns on predominin els nadons o la gent gran, res més allunyat de la realitat: l'aturada cardiorespiratòria està a l'ordre del dia, per aquest motiu, la formació en reanimació és, en aquest sentit, vital.

BATEGA, experts en desfibril·ladors a habitatges privats

La nostra humil opinió és que les comunitats de veïns d'habitatges privats, a l'igual que passa amb els extintors, haurien d'estar equipades i formades, al menys aquelles en què hi hagi més proporció de personal de risc.

Mentre no sigui així i la instal·lació de desfibril·ladors no es converteix en llei, des Batega seguirem conscienciant totes les persones de la seva importància i presència en tots els àmbits de la nostra vida (transport públic, comunitat de veïns, treball, carrers ...).

És molt important recordar que tots estem exposats a aquesta problemàtica. A qualsevol, en qualsevol moment, ens pot passar.


Sonia Hernandez

Autor:
Sonia Hernandez
BATEGA


Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Desfibril·ladors en habitatges privats
Puntuación 4.5/5 4 reviews