Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Mor un passatger en l'aeroport de Reus i CCOO culpa a les retallades www.batega.es

Mor un passatger en l'aeroport de Reus i CCOO culpa a les retallades

Grandes superficies, estaciones y centros educativos tendrán que instalar desfibriladores

Font: La Gaceta

El sindicat afirma que es va acomiadar a l'únic infermer que treballava en les instal·lacions i que la ambulacia va sofrir un retard de 20 minutos. No es van arribar a utilitzar cap dels tres desfibril·ladors de la instal·lació.

El sindicat CC OO ha atribuït a les retallades la mort d'un passatger en l'Aeroport de Reus dimecres passat, tant per l'acomiadament de l'únic infermer que treballava en les instal·lacions com pel retard de l'ambulància a arribar al lloc.

En un comunicat, el sindicat ha assenyalat aquest dilluns que la mort de l'home, a conseqüència d'una aturada cardíaca, evidencia que les retallades "han afectat greument el protocol d'emergències de l'aeroport" i l'assistència sanitària urgent .

CC OO ho justifica en el fet que el passatger va ser atès en primera instància per operaris de terra que no tenien coneixements mèdics, i que l'ambulància va arribar amb 20 minutos de retard - quan el protocol d'emergències marca un màxim de 7 minuts -.

"Les polítiques d'ajust destrueixen la ciutadania, el país, i també són col·laboradores necessàries en desenllaços fatals com la mort d'aquest passatger", assegura el comunicat.

Fonts d'AENA han precisat en declaracions a Europa Press que es va activar el protocol d'emergències previst en aquests casos i que aquest va funcionar "correctament", encara que quan va arribar l'ambulància el passatger ja havia mort.

L'home es va desmaiar només va baixar l'escala de l'avió, enmig de la pista, i no van arribar a temps per utilitzar cap dels tres desfibril·ladors instal·lats a l'interior de la terminal.

Les mateixes fonts han subratllat que l'Aeroport de Reus compleix amb la normativa internacional referent a l'assistència sanitària, i que no obliga a disposar d'un servei permanent d'ambulàncies a les instal·lacions per no ser un aeroport prou gran.

 Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29
consulta@batega.es
Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Grandes superficies, estaciones y centros educativos tendrán que instalar desfibriladores
Puntuación 4.5/5 4 reviews