Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Mor un passatger en l'aeroport de Reus i CCOO culpa a les retallades www.batega.es

Mor un passatger en l'aeroport de Reus i CCOO culpa a les retallades

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

Font: La Gaceta

El sindicat afirma que es va acomiadar a l'únic infermer que treballava en les instal·lacions i que la ambulacia va sofrir un retard de 20 minutos. No es van arribar a utilitzar cap dels tres desfibril·ladors de la instal·lació.

El sindicat CC OO ha atribuït a les retallades la mort d'un passatger en l'Aeroport de Reus dimecres passat, tant per l'acomiadament de l'únic infermer que treballava en les instal·lacions com pel retard de l'ambulància a arribar al lloc.

En un comunicat, el sindicat ha assenyalat aquest dilluns que la mort de l'home, a conseqüència d'una aturada cardíaca, evidencia que les retallades "han afectat greument el protocol d'emergències de l'aeroport" i l'assistència sanitària urgent .

CC OO ho justifica en el fet que el passatger va ser atès en primera instància per operaris de terra que no tenien coneixements mèdics, i que l'ambulància va arribar amb 20 minutos de retard - quan el protocol d'emergències marca un màxim de 7 minuts -.

"Les polítiques d'ajust destrueixen la ciutadania, el país, i també són col·laboradores necessàries en desenllaços fatals com la mort d'aquest passatger", assegura el comunicat.

Fonts d'AENA han precisat en declaracions a Europa Press que es va activar el protocol d'emergències previst en aquests casos i que aquest va funcionar "correctament", encara que quan va arribar l'ambulància el passatger ja havia mort.

L'home es va desmaiar només va baixar l'escala de l'avió, enmig de la pista, i no van arribar a temps per utilitzar cap dels tres desfibril·ladors instal·lats a l'interior de la terminal.

Les mateixes fonts han subratllat que l'Aeroport de Reus compleix amb la normativa internacional referent a l'assistència sanitària, i que no obliga a disposar d'un servei permanent d'ambulàncies a les instal·lacions per no ser un aeroport prou gran.

 Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews